Мартини (рос. Чайки, лат. Larus) – рід денних птахів різних розмірів – від таких, як горлиця, до великих, розміром майже з гуску. Найменшим за розміром є мартин малий – його вага становить всього 100-150 г, а найбільш крупним – мартин морський, вага якого може перевищувати 2 кг. Обидва види зустрічаються в Україні.

Фото: Віталій Казанник