Не
тільки красою вирізняється cнігур, але й особливою охайністю, степенністю і
стриманістю. Конфлікти серед них відбуваються рідко, вони завжди компанійські й
дружелюбні не тільки до своїх, але й до інших дрібних птахів. Птахи й голос
мають тихий, навіть ввічливий. Снігурі хоча й не найчисельніші, проте найбільш
відомі та впізнавані птахи-зимувальники України.
Снігур
помітно більший за горобців та синиць: довжина тіла близько 16 см, розмах крил 25 см, вага 22-33 г. Живуть снігурі до 4
років.
Головне
у снігура – вбрання! Самець забарвлений дуже яскраво – рожево-червоні воло,
груди та черево, сіра спина, чорні шапочка, крила та хвіст, біле надхвістя і
підхвістя та біла смуга на крилі.
![]() |
| Самець снігура. Фото: Костя Пазюк |











