Показ дописів із міткою снігур. Показати всі дописи
Показ дописів із міткою снігур. Показати всі дописи

пʼятниця, 10 листопада 2017 р.

Компанійський і охайний снігур

          Снігур – вісник і супутник зими, у багатьох він асоціюється з настанням справжніх зимових морозів і Нового року. Незабутнє враження справляють снігурі погожого зимового морозного ранку: на вкритих інієм гілочках яскраві птахи нагадують новорічні кольорові гірлянди.
Не тільки красою вирізняється cнігур, але й особливою охайністю, степенністю і стриманістю. Конфлікти серед них відбуваються рідко, вони завжди компанійські й дружелюбні не тільки до своїх, але й до інших дрібних птахів. Птахи й голос мають тихий, навіть ввічливий. Снігурі хоча й не найчисельніші, проте найбільш відомі та впізнавані птахи-зимувальники України.
Снігур помітно більший за горобців та синиць: довжина тіла близько 16 см, розмах  крил 25 см, вага 22-33 г. Живуть снігурі до 4 років.
Головне у снігура – вбрання! Самець забарвлений дуже яскраво – рожево-червоні воло, груди та черево, сіра спина, чорні шапочка, крила та хвіст, біле надхвістя і підхвістя та біла смуга на крилі. 

Самець снігура. Фото: Костя Пазюк