понеділок, 30 листопада 2015 р.

Підгодівля пташок восени

Чому варто розпочинати підгодівлю пташок ще восени?

Справа в тому, що дикі птахи вже восени приймають рішення, який садок вони відвідають взимку. Тому, як тільки ви помічаєте, що дні стають коротшими потрібно дати знати птахам, що вам є до них діло і ви чекаєте на них у своєму садку із настанням різких похолодань.

Люди, які не підгодовують пташок до того, як настали суворі морози можуть проґавити свій шанс. Осінь - це саме та пора, коли потрібно розпочинати підгодівлю, незважаючи на те, що природної їжі ще вдосталь і пташки поки можуть не затримуватись на вашій годівниці. Вони проводять час у полях і лісах, ласуючи насінням, ягодами і комахами.

Птахи, які відвідують годівнички під час осіннього різноманіття – це дослідники. Їм потрібно бути добре підготовленими до того, як настануть морози. Холод різко збільшить необхідність у калоріях, в той час, як знайти їжу буде все важче. Комахи припиняють літати і ворушитись. Сніг покриває насіння, а лід блокує доступ до кори дерев, де птахи шукають комах.

Саме тому, птахи повинні бути готові. Ось чому вони вивчають джерела їжі заздалегідь, беручи до уваги місця, де можна знайти їжу. Вони шукають альтернативу та проводять інвентаризацію можливих їстівних запасів.



І добре було б попасти у їхній інвентаризаційний список. Якщо пташки розуміють, що ваш садок вартий для відвідування, вони це запам’ятають. І як тільки вдарять перші морози, вони відразу ж з`являться. Голодні, щебечучи, вони будуть радувати вас своїми барвами: червоними і блакитними, чорно-білими і жовтими. Спостерігати за таким різноманіттям у сніжний день - справжня насолода!

З іншої сторони, якщо ви чекатимете до суворих морозів, то птахи можуть навіть не підозрювати, що у вас є що їм запропонувати. Під час морозної погоди розвідування території для них – це розкіш. Вони мають відвідувати тільки ті місця, де точно знають, що щось знайдуть. Вони можуть не знайти вашу годівничку протягом всієї зими, навіть якщо вона буде постійно наповнена. Тому починайте пропонувати їжу вже зараз.

Яку ж їжу пропонувати?



Це може бути насіння (не смажене) соняшника, білого проса, а також подрібнена кукурудза, горіхи, шматочки фруктів.

Підвішуйте сало (не солоне) для синиць та дятлів.

Ягоди калини та горобини підготуйте для омелюхів та снігурів.

Також не забувайте за воду. Інколи знайти не замерзлу воду взимку важче ніж їжу. Тому найкращий спосіб заманити птахів до себе в садок – це надати їм воду, поповнюючи її щодня.

І починайте зараз, щоб отримувати задоволення від спостережень протягом всієї зими!

Джерело: http://www.birdwatching.com/tips/birdfeedingfall.html

Немає коментарів:

Дописати коментар